SPÆNDINGSHOVEDPINE

FYSIOTERAPIØVELSER

 

Forside

Fakta

Selvtest

Ikke-hypermobile

Hypermobile

Bidskinner

Hverdagsvaner

Kontakt

Links

 

Undersøgelser har vist at fysioterapiøvelser, udført som en form for behandling af personer med hovedpine af spændingstypen har effekt. Ændringen ses i form af færre dage med hovedpine og lavere forbrug af smertestillende medicin.

Spændingshovedpine kan skyldes den øgede muskelaktivitet i tyggemusklerne. Som ved andre muskelgrupper kan ustrækning, massage og fysioterapeutiske øvelser løsne op og hjælpe på trætte muskler.

Fysioterapiøvelserne, der kan findes på denne side, er udarbejdet ud fra øvelser fra afdelingen for klinisk oral fysiologi på Århus Tandlægeskole. 

Inden øvelserne påbegyndes, er det vigtigt at finde ud af, om det er spændingshovedpine, man lider af. Ellers vil fysioterapiøvelser ikke have nogen effekt på eksempelvis migræne. Dette kan gøres enten vha. selvtesten på denne side, eller hos egen læge, tandlæge eller tandplejer. Da der er forskel på øvelserne, er det vigtigt at vide om man er hypermobil eller ej. Dette kan ligeledes gøres vha. selvtesten eller hos egen læge, tandlæge, tandplejer eller andet relevant sundhedspersonale.

Man bør kontakte sin læge, tandlæge eller tandplejer, inden man påbegynder øvelserne. 

Held og lykke med øvelserne.